Україна бере онлайн-участь у Франкфуртському книжковому ярмарку

0

Розпочав роботу 73-й Франкфуртський книжковий ярмарок — найбільший у Європі та один із найбільших у світі. Україна бере у ньому участь онлайн.

Ярмарок працює у гібридному форматі: є виставкові зали й онлайн-події. Кількість учасників — 2 тисячі компаній із 80 країн та понад 300 авторів.

Щоби провідний міжнародний ярмарок у видавничій сфері й контентній індустрії відбувся, Німеччина витратила майже 7 мільйонів євро.

У виставкових залах представлені національні стенди регіонів Північної Америки, Латинської Америки й Азії, а також провідні книжкові ринки Європи, зокрема Франція, Італія, Іспанія, Нідерланди, Скандинавія, Центральна і Східна Європа.

Україна є традиційним учасником події, але цього року стенд фізично має лише друкарня повного циклу з Харкова KHBF Unisoft, яка надає поліграфічні послуги. Український інститут книги та видавництва, а також автори, беруть участь в події в режимі онлайн, повідомляє «Укрінформ«.

Що відомо

  • Фестиваль працює з 20 до 24 жовтня у гібридному форматі.
  • У перший день роботи виставку відвідав генеральний консул України во Франкфурті-на-Майні Вадим Костюк.
  • Торік ярмарок проходив виключно в цифровому форматі через пандемію.
  • Книжковий ярмарок у Франкфурті є найбільшим у світі майданчиком для книжкової та видавничої індустрії. Країною-партнером цього року є Канада.

Ганна Мамонова

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я