«Україна виграє війну тактично, оперативно, міжнародно та стратегічно», — військовий аналітик США

0

За його словами, Чорне море зараз перетворюється на «російське озеро».

НАТО повинне патрулювати Чорне море, щоб стримувати російську військову активність, Путін виграє інформаційну війну в Росії, а Україна – на міжнародному рівні. 

Про це розповів військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу у США Марк Войджер в інтерв’ю Sky News, пише The Guardian.

За його словами, Чорне море зараз перетворюється на «російське озеро», як і Азовське море, а Чорне море фактично ділять декілька членів НАТО: Румунія, Болгарія, Туреччина. 

«Тому, я б сказав, що в кінцевому підсумку ми повинні це зробити. Якщо немає забороненої для польотів зони, ми можемо щось зробити із забороненою для польотів зоною, якщо хочете, у Чорному морі, тому що Росія націлена на міжнародне судноплавство», — зазначив він.

На запитання журналістів, хто виграє цю війну, він відповів:

«Україна виграє її на місцях, тактично, оперативно, міжнародно, стратегічно. З інформаційної точки зору скажу, що інформаційна війна, безумовно, має вирішальне значення», — наголосив він.

Однак експерт зазначив, що Путін виграє війну в Росії, а Україна – на міжнародному рівні.

«Він повільно, але вірно відтворює радянську систему – тоталітарну систему, яка забороняє будь-яке інакодумство та душить доступ до безкоштовної інформації. Тож на міжнародному рівні Україна виграє. Усередині Росія перемагає до того часу, поки ми зможемо пробитися крізь цю товсту стіну брехні і пропаганди і переконати російський народ, що він поганий навіть для Росії».

Нагадаємо, українські сили відбили ключову ділянку, британська

tsn.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я