Україномовні книги та канцелярське приладдя для дітей-біженців уже найближчими днями відправляться з Тернополя у Хожув (Польща)

0

Україномовна дитяча та юнацька художня література, книги-розмальовки, фарби, олівці та інші різноманітні канцелярські речі вже незабаром поїдуть до українських дітей-біженців, що зараз тимчасово перебувають у Польщі.

«Таку акцію на підтримку наших біженців україномовними книгами Тернопільська міська рада проводить уже вдруге. Перший раз ми передавали літературу для дорослих, а цього разу відправляємо українські книги нашим дітям і підліткам, — повідомив міський голова Сергій Надал. – Уся література та канцелярське приладдя відправиться у наше польське місто-партнер Хожув, де тимчасового розміщується багато біженців з України, зокрема люди похилого віку, жінки та діти. Я щиро дякую меру міста Хожув Анжею Коталі за сприяння у забезпеченні наших українців усім необхідним — транспортом, продуктами харчування, ліками та медичною, соціально-психологічною допомогою. У разі необхідності біженці також отримають правову допомогу і догляд за дітьми».

До слова, акцію зі збору дитячої і підліткової літератури українською мовою для біженців у Польщі проводять у Тернополі й міські бібліотеки спільно з волонтерами. Організатори просять жителів і гостей міста долучитися до допомоги та приносити у бібліотеки Тернополя художні книжки місцевих авторів, які пишуть для дітей і підлітків (вікова категорія 6-16 років).

ternopilcity.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я