Українська бібліотека в Кишиневі відзначає тридцятиріччя

0

Бібліотеці української літератури і культури імені Лесі Українки в Кишиневі 16 лютого виповнюється тридцять років із дня заснування.

Про це написав у Фейсбуці радник-посланник Посольства України в Республіці Молдова Ігор Мельничук, передає Укрінформ.

«За тридцять років діяльності Бібліотека імені Лесі Українки стала авторитетним літературним і просвітним центром, платформою для духовного взаємозбагачення українців і молдаван, представників інших етносів багатонаціонального населення молдовської столиці», — написав дипломат.

Він зазначив, що українська бібліотека імені Лесі Українки є єдиним бібліотечним закладом у Кишиневі, який задовольняє запит населення на літературу українською мовою.

Окрім цього, лише тут зберігається література, яка розповідає про життя і діяльність молдавських українців.

За словами пана радника-посланника, у фондах закладу зберігається понад 18 тисяч літературних найменувань, четверта частина з яких – українською мовою.

Щорічно українська бібліотека, яка є філією муніципальної бібліотеки «Богдан Петричейку Хаждеу», обслуговує понад чотири тисячі читачів, 40% із яких становлять українці.

Меморіальна дошка пам’яті Лесі Українки в українській бібліотеці в Кишиневі
Меморіальна дошка пам’яті Лесі Українки в українській бібліотеці в Кишиневі

«Щоб пам’ять про незламну Лесю жила у Кишиневі та Молдові, працює колектив бібліотеки її імені. Його й вітаємо з тридцятиріччям і бажаємо довгих років і цікавих літературних проєктів!», — резюмував український дипломат.

Фото: Ігор Мельничук

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я