УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА У ШКОЛІ: МІНІСТРИ ОСВІТИ ЗМІНЮЮТЬСЯ, А ПІДПАНКИ – НІ

0

Перша заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич відреагувала на публікацію «України молодої» авторства доктора філологічних наук Михайла Наєнка про проблеми викладання української та зарубіжної літератур у середній школі.

Ідеться про статтю «МОН робить шмон у художній літературі та в душах учителів і учнів».

Як повідомляє «Україна молода», про це депутатка Констанкевич написала у Facebook у понеділок.

«Професор Михайло Наєнко опублікував гнівний пост і статтю на захист української літератури у школі. Я з ним солідарна на всі 100%. З такою ж позицією я виступила під час засідання робочої групи в МОН, обґрунтувавши шкідливість і небезпеку таких новацій», — написала Ірина Констанкевич.

За її словами, дивує, що на цьому ж засіданні «присутні філологи, освітяни поховали голови в пісок». Мовляв, моя хата скраю…

Народна депутатка додає: «Здивували і члени робочої групи, прізвища яких треба оприлюднити і також розміри багатомільйонного міжнародного гранту, виділеного на новітніх валуєвих… До речі, вони люблять себе іменувати патріотами…».

Пані Ірина наголошує, що ці процеси почалися ще за попередніх керівників Міносвіти, але «міністри змінюються, а от «підпанки» — ні».

«Я також спілкувалася з міністром С. Шкарлетом, заступницею міністра В. Роговою, яка опікується питаннями школи, і донесла позицію науковців, освітян. Чекаємо на реакцію МОНу щодо «плідної» роботи робочої групи з підготовки програми для 5-9 класів», — підсумовує пані Констанкевич.

Читайте також іншу статтю Михайла Наєнка: «Як МОН сприяє, щоб нечитання «знесло Україну зі світу».

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я