Українське мистецтво проти радянського тиску! Віра Агеєва про осуд письменників і сучасну освіту (відео)

0

Віра Агеєва — літературознавиця про українське мистецтво у радянські часи, комплекс жертовності й сучасну освіту в новому випуску «Без брому» з Віталієм Ляскою.

92 випуск програми «Без брому» з Віталієм Ляскою, і в нас у гостях Віра Агеєва — докторка філологічних наук, професорка Києво-Могилянської академії, членкиня журі премії “Книга року BBC”, співзасновниця Київського інституту гендерних досліджень. А ще упорядниця кількох антологій української прози, авторка низки книг, найсвіжіша – “За лаштунками імперії” про український культурний спротив Російській імперії.

Сьогодні говоритимемо про неокласиків, авангардистів і шістдесятників, передовсім про Миколу Бажана, Максима Рильського і тенденцію нехтування їхньої творчості. Чи є вони слугами режиму? Яка їхня стратегія виживання в часи Великого терору? Чи має хтось право засуджувати їх та їхню агентську діяльність? І звісно, поговоримо про стійкий образ української літератури в освітній програмі. І що потрібно змінювати в програмі ЗНО і ВНЗ? Про це все вже у випуску! Дивіться до кінця! Буде цікаво й корисно!

Джерело: Локальна історія

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я