Українське видавництво «ArtHuss» виклало у вільний доступ одну зі своїх книжок

0

Видавництво «ArtHuss» надало безкоштовний доступ до книги Сари Торнтон «33 митці у трьох актах». Про це вони повідомили у своєму Instagram.

«Книга Сари Торнтон «33 митці у трьох актах» особлива для видавництва. Вона була однією з перших, яку ми надрукували. Найкраща книга року про мистецтво за версією «Guardian» і «Huffington Post» – тоді українською її переклали швидше, ніж російською. А на додачу ця книга надихнула «ArtHuss» на створення виставки-перфомансу «Невідомі», розмов з українськими митцями. Сподіваємося, вона надихне і вас, тож ділимося «33 митці у трьох актах» у вільному доступі», — написали у видавництві.

Прочитати та завантажити книгу можна тут.

Українське видавництво ArtHuss виклало у вільний доступ одну зі своїх книжок

Фото: arthuss.com.ua (Одна зі сторінок українського видання книги Торнтон)

Сара Торнтон — письменниця канадського походження, етнографиня та соціологиня. Авторка видань та статей про митців, артмаркетинг, технології та дизайн.

У книзі «33 митці у трьох актах» Сара Торнтон ненав’язливо розмовляє з 33 художниками, пише про їхнє життя і змушує їх подумати над своєю творчістю, завдяки чому розкривається їхня психологія, ставлення до явищ дійсності. Авторка розповідає про свої візити до Ай Вей Вея до та після ув’язнення, про виступи Джеффа Кунса перед новими колекціонерами у Лондоні, Франкфурті та Абу-Дабі, зустрічається з Яої Кусама в її студії, що знаходиться поруч із токійською божевільнею.

За допомогою приватних сцен спілкування з митцями, Торнтон пояснює, що означає бути справжнім художником у реальному світі. Книга поділена на три дії: політика, родина та мистецтво.

Видання містить 44 ілюстрації та три мапи. Українську версію книги ілюстраціями доповнила українська художниця Зоя Орлова.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я