Українським біженцям в Чехії планують виплачувати по 200 євро

0

Чехія планує виплачувати біженцям з України по 5 000 тисяч крон або 200 євро (це приблизно 6 750 гривень) щомісяця. Виплати проводитимуть упродовж трьох місяців.

Проєкт закону про це на розгляд уряду вніс міністр праці та соціальних справ республіки Маріан Юречка, повідомляє Чеське радіо.

Йдеться, що допомогу зможуть отримати біженці без майна та грошей.

«Пропонується, щоб перша допомога у розмірі 5 000 крон надавалася автоматично після видавання візи», — йдеться в документі.

Крім цього, уряд країни планує виплачувати власникам житла, які розмістять у себе українців, по 1000 крон на особу протягом п’яти місяців.

Законопроєкт після схвалення урядом затверджуватимуть за прискореною процедурою в парламенті республіки. Зараз проєкт на стадії доопрацювання, умови можуть бути змінені. Остаточне рішення планують ухвалити наступного тижня.

Що відомо

  • У перші дев’ять днів збройної агресії Росії територію України залишили вже понад 1,3 мільйона біженців.
  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • Війна з Росією триває з 24 лютого 2022 року. За ці вісім днів низка закордонних компаній розірвала відносини з Росією та ввела санкції на російський продукт.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я