Українсько-Данський молодіжний дім розпочав свою діяльність у Києві

0

6 квітня 2021 відбувся офіційний запуск діяльності Українсько-Данського молодіжного дому (УДМД), утвореного завдяки спільним зусиллям Данського інституту культури, Данської молодіжної ради та МЗС Данії.

У онлайн-заході з цієї нагоди взяли участь директорка УДМД Юлі Арнфред Боєсен, заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, директор Департаменту європейського сусідства МЗС Данії Ларс Бо Мьоллер, а також молоді люди, які представили свої проєкти та поділилися враженнями від українсько-данської молодіжної співпраці.

Заступниця міністра Марина Попатенко привітала команду УДМД зі стартом роботи онлайн та висловила сподівання «найближчим часом зустрітися в Молодіжному домі в фізичному просторі, наповненому новими можливостями для розвитку і реалізації ідей молодих людей, який стане місцем зустрічей та знайомств, місцем підтримки і натхнення, місцем, де хочеться знаходитися і куди хочеться повертатися та реалізовувати молодіжні ініціативи». За її словами, напрями роботи і завдання, які поставив перед собою Молодіжний дім, відповідають пріоритетам і завданням державної молодіжної політики України, основна мета якої – підвищення активності молоді у громадському житті.

Директор Ларс Мьоллер зауважив, що Україна і Данія близькі один до одного як фізично, так і в амбіціях щодо залучення молодого поколінь, які будуть посилені відкриттям Молодіжного дому. Він висловив задоволення, що Молодіжний дім «управлятиметься молоддю та для молоді, яка сама визначатиме порядок денний нових демократичних дій з урахуванням стрімкого технологічного розвитку».

Задекларовано, що УДМД буде платформою для демократичного діалогу, творчості та молодіжної участі для молоді України і Данії. Він підтримуватиме молодіжні проєкти, активну участь у громадському житті серед молоді України та сприятиме довгостроковій співпраці між данською та українською молоддю.

У планах діяльності Молодіжного дому організація молодіжних фестивалів, програм обміну, семінарів, дебатів та різних соціальних та культурних заходів. Передбачені заходи у регіонах України, насамперед, у Полтаві та Маріуполі.

Відвідувачами УДМД будуть як офіційні молодіжні організації, так і більш неформальні групи, наприклад, митці та активісти, що представляють усі частини політичного спектру.

Проєкт реалізовано в рамках Данської програми сусідства та профінансований зовнішньополітичним відомством Данії, яке виділило на цей проєкт 18 млн. данських крон (2,4 млн. євро).

Також у ході заходу презентовано вебсайт організації.


Фотографії: Українсько-Данський молодіжний дім

Джерело: denmark.mfa.gov.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я