Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів для кого з наступного року іспит на рівень володіння українською мовою буде обов’язковим

0

Кожен, хто у майбутньому претендуватиме на посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування, повинен буде підтвердити своє знання державної мови. Про це в ефірі телеканалу «Рада» сказав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, — повідомляє «Урядовий портал».

«16 липня 2021 року набуває чинності норма закону про те, що кожен претендент на посаду в органах державної влади чи місцевого самоврядування, повинен складати іспит на рівень володіння українською мовою відповідно до нових стандартів, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови», — сказав він.

«Тобто всі ті, хто має намір стати народним депутатом у наступному скликанні,  хто захоче працювати міністром чи, скажімо, Уповноваженим із захисту державної мови, повинні підтвердити своє знання української мови на іспиті», — пояснив Тарас Кремінь.

«Якщо є намір претендувати на якісь посади, або — готуйтесь, тренуйтесь, наймайте вчителів, або — вибачайте, як-то кажуть», — підкреслив Уповноважений.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я