Урочисті заходи, приурочені до святкування 30-річчя НСПУ

0

8 вересня о 16:00 відбудеться відкриття літературно-мистецької виставки «Історія Національної спілки письменників України в книжках і світлинах». Адреса: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 11, Національний музей літератури України.
Виставка створена на матеріалах бібліотеки та архіву НСПУ, приватних колекцій, а також фондової колекції музею. Вона розгортає історію Національної спілки письменників України, починаючи від 1991 року, тобто відтоді, коли Україна здобула незалежність, а Спілка письменників Української РСР припинила своє функціонування, і на її основі було створено Національну спілку письменників України. Запрошуються письменники й усі охочі.
 
9 вересня о 16:00 відбудуться урочисті збори з нагоди 30-ї річниці з часу створення незалежної НСПУ. Захід відбудеться в актовій залі центрального корпусу Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова за адресою: м. Київ, вулиця Пирогова, 9. На урочистість запрошене керівництво держави, а також лідери церков і громадських організацій, меценати, діячі мистецтв і письменники. На заході відбудеться вручення нагород. Модератори Лариса Хоролець і Михайло Сидоржевський.
 
10 вересня в місті Ірпінь відбудеться творча зустріч письменників із громадськістю. Запланована екскурсія містом, відвідування музею-садиби Григорія Кочура, а також урочистий захід в Ірпінському краєзнавчому музеї і творча зустріч в Ірпінській міській бібліотеці імені Максима Рильського. Насамкінець заплановано  огляд літературного муралу, на якому зображені книжки письменників, які жили й твори в Ірпені. 
 
13 вересня о 15:00 в Будинку письменників за адресою вул. Банкова, 2, м. Київ відбудеться круглий стіл «Українська література у світовому контексті». На заході будуть висвітлені актуальні проблеми української літератури, її місце на мапі літератури світу, будуть порушені проблеми перекладу українських творів іноземними мовами та популяризація їх за кордоном. Модератори – Олександр Божко і Дмитро Дроздовський.
 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я