Ужгород: читачі захоплено сприйняли роман Наталії Дурунди

0

Презентація нової книжки Наталії Дурунди «Крижане полум’я», яка побачила світ в ужгородському видавництві «Патент», відбулася у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

Новий роман Наталії Дурунди — це своєрідний художньо-історичний екскурс у період радянсько-афганської кампанії. У часи скалічених доль і невиправданого героїзму, сліз, утрат і навіки незагойних ран. У скелясті гори й розпечені піски, де, за мірками кремля, ціна людського життя була воістину мізерною. У часи, які кривавими борознами зрізали не одну душу, але й не одну поєднали міцними дружніми узами, бо хвилини й години пліч-о-пліч у бою не стираються з людської пам’яті.
Роман багатопластовий та охоплює значний відрізок часу, який уже став сучасною історією нашої країни: радянсько-афганська кампанія, Революція Гідності, російсько-українська війна.
Привертає увагу й саме видання із вдало дібраним ілюстративним оформленням.

Динамічний сюжет стрімко веде читача сторінками роману, оскільки воєнна тематика вміло пронизана яскравими любовними лініями. Такий твір припаде до душі і любителям воєнної літератури, і поціновувачам романтичного жанру. У ньому тісно переплітаються  біль і радість, любов і ненависть, вірність і зрада, честь і безчестя…
На презентації були присутні: керівник Закарпатського обласного представництва «Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану» — начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів України Іван Балашов, голова ради Закарпатської обласної організації ветеранів України Ілля Гулянич, голова Закарпатського письменницького осередку  Василь Кузан, очільник Ужгородської міської організаціх ветеранів, письменник Андрій Дурунда, керівник Ужгородської районної організації ветеранів України Михайло Третинник, письменник, доктор історичних наук, професор Сергій Федака, доцент Ужгородського національного університету Тарас Заяць, кандидат фізико-математичних наук цього вишу Василь Пойда, письменниці Олена Пекар, Марія Грицан, представники видавництва  «Патент» і обласного департаменту культури…
Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері. Присутні ділилися враженнями від прочитаної книжки, ветерани—  болючими спогадами про війну.
Модерувала захід молода бібліотекарка Євгенія Напуда.

Хочеться привітати Наталію Дурунду з черговим виданням і побажати їй щасливого творчого шляху та вдячних читачів.

Про авторку: Наталія Дурунда — письменниця, членкиня НСПУ, лауреатка обласної премії «Дебют», дипломантка конкурсу «Коронація слова»-2019 за роман «Зрада», фіналістка конкурсу «Коронація слова»- 2021 за роман «За брамою пекла», авторка повістей: «Доле орана-переорана», «Я дарую тобі смерть», «Це щастя, що ти в мене є»,  «Коли відчинені ворота раю», «Благословенна ненависть»,  «Солодкий смак сльози». Романів: «До ніг твоїх я небо простелю», «Зрада», «Спокутий гріх», «Крижане полум’я», «За брамою пекла», «Як згаснуть зорі».


Василь НИТКА

На знімках: під час презентації роману.
Фото надано автором

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я