Ужгород: відзначили річницю Карпатської України

0

У день 83-ї річниці проголошення Карпатської України патріотичні пісні й композиції виконав біля пам’ятника її Президенту Августинові Волошину заслужений академічний Закарпатський народний хор. Над річкою Уж прозвучали знакові для Карпатської України співанки й поезія співців цієї незалежної держави, яка проіснувала хоч і нетривалий час, і лише на частині нинішнього Закарпаття, але є яскравою і героїчною сторінкою історії нашого краю.

Виконали також «Ой, у лузі червона калина», Державний гімн України. А керівниця Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук наголосила, що завжди у цей день колектив співав на Красному Полі біля Хуста, де полягли захисники Карпатської України, але зараз такої змоги немає, тому вийшли до монументу А. Волошину в обласному центрі.

Підспівували, вітали митців і дякували за чудове виконання, патріотичне нагадування про нескореність Української держави також  мешканці та численні вимушені переселенці, які зараз знайшли прихисток в Ужгороді.  Є в тому щось пророче, що пам’ятник Августинові Волошину стоїть на набережній Незалежності…

Василь НИТКА
Фото прес-служби міськради 

golos.com.ua 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я