В Інформаційному центрі ЧАЕС презентували путівник «Чорнобильська зона відчуження»

0

Вчора, 25 вересня, в Інформаційному центрі ЧАЕС відбулась презентація тестового видання туристичного путівника «Чорнобильська зона відчуження».

Видання створено спеціалістами і колишніми мешканцями Прип’яті, які багато років працюють в зоні відчуження — Олександр Сирота, Олександр Рибак, Денис Вишневський, Міхаела Бушовська.

Представники преси мали змогу відвідати БЩУ-4, відомого об’єкту «Дуга», охолоджуючі споруди ЧАЕС та місто Прип’ять. В путівнику Чорнобильська зона відчуження представлена не лише як територія, що й досі несе загрозу здоров’ю та життю людини, а і як унікальний еко-заповідник, в якому природа за досить короткий час змогла відновити саму себе. Саме тому зона відчуження багато років являється привабливим туристичним об’єктом, і потік відвідувачів не зменшується.

Путівник містить інформацію про історію та відомі об’єкти ЧАЕС, а також місця, які особливо цікавлять відвідувачів.

«Такі книги потрібні, адже тисячі, а можливо і мільйони людей хотіли б дізнатися про те, як із місця катастрофи зона відчуження перетворюється на територію змін, інновацій, розвитку, відродження флори та фауни, унікальних технологічних рішень. Цей путівник дозволить познайомитися із зоною ще більшій кількості людей» — підкреслив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я