В Івано-Франківську художник Богдан Губаль презентував виставку «Пастель»

0

В Івано-Франківську художник Богдан Губаль презентував виставку творів у Музеї мистецтв Прикарпаття. Митець представив 61 роботу в техніці пастель. Картини художник написав протягом останніх дев’яти років.

Виставка складається з двох блоків: пейзаж та асоціації й трансформації. Богдан Губаль розповів кореспондентці «Суспільного», що, працюючи в техніці пастель, надихався творчістю французького художника Едґара Деґа.

«Він якраз оцим нашаруванням досягав великої глибини кольору і тону. І, ба більше, я прочитав, як він працював — у декілька етапів. Він фіксував лаком і після цього ще зверху далі працював, потім знову фіксував, знову працював. І я тим шляхом іду. Тому — така глибина кольору», — каже художник.

В Івано-Франківську художник Богдан Губаль презентував виставку "Пастель"

«Суспільне. Карпати»

Відвідувачка виставки Ірина Чмелик розповідає, для неї ці картини по-новому відкрили Богдана Губаля як митця.

«Перше, що впадає в око – це яскравий колорит і емоційність, якою насичені його роботи. А вже потім можна розглядати в деталях окремі елементи, сюжети, які теж є доволі цікавими та своєрідними. Це — таке авторське бачення і своєрідна авторська техніка, яка десь співзвучна гобеленам — виду діяльності, яким художник займається», — ділиться Ірина Чмелик.

Працівниця Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк розповідає, за працею Богдана Губаля стежить давно, бо була його студенткою. Каже, дотепер захоплюється і навчається завдяки його творчості.

«От я дивлюся на пастель, а вже уявляю собі її в ткацтві. Тобто людина так працює в цій техніці, що можна будь-яку роботу перетворити у ткану річ. І я вважаю, що вони дійсно впізнавані», — каже Іванна Равлюк.

Творчість Богдана Губаля представлена в музеях на території України та Канади, ще в 16 країнах його твори є у приватних колекціях. Експонуватимуть виставку Богдана Губаля «Пастель» у Музеї мистецтв Прикарпаття впродовж трьох тижнів.

Руслана Полівчак, Оксана Василик

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я