В Україні працюють над “Книгою катів” – збірником відомостей про кожного військового злочинця фашистської росії

0

Аналогічний каталог створив Ізраїль після Другої світової війни.

В Україні йдуть активні роботи над “Книгою катів”. Це буде велика збірка відомостей про кожного військового злочинця Російської Федерації, який здійснював звірства проти нашої країни і мирного населення під час війни. Зараз досліджується, перевіряється і верифікується величезна кількість даних для їх подальшого внесення в каталог.

Про активну роботу над “Книгою катів” розповів на нещодавньому брифінгу заступник голови Офісу президента України Андрій Смирнов.

“За координації Офісу президента спільно з органами досудового розслідування, розвідувальними органами та Мінцифри проводиться щоденна робота з підготовки “Книги катів” — збірника відомостей про кожного військового злочинця Росії, причетного до війни і звірств, які відбувалися і відбуваються на території України. Досліджується, перевіряється і верифікується величезний масив інформації, який згодом буде доступний нашим громадянам і всьому цивілізованому світу”, — заявив Смирнов.

Про створення “Книги катів” на початку квітня вперше згадав президент Володимир Зеленський. Це сталося після того, як стало відомо про звірства росіян у Бучі та інших населених пунктах Київської області. Потім президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен підтвердила, що Україна отримає технічну та фінансову підтримку для проведення слідчих дій.

Протягом квітня в нашу країну прибували експерти, які вже займаються вивченням військових злочинів РФ. Наприклад, окремі групи прислали Франція і Словаччина. А прокурор Гаазького трибуналу назвав Україну “місцем злочину”, коли відвідав Бучу.

unian.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я