В Україні вийде найважливіша книга про архітектуру

0

Видавництво «Основи» видає український переклад книги Крістофера Александера «Як будувати на віки. Архітектура поза часом». Про це повідомляє bukvoid.com.ua.

Крістофер Александер — архітектор-практик, професор Каліфорнійського університету в Берклі, досліджує просторові структури і взаємодію людини з архітектурою. Ще у 1979 році він написав книгу, що стала справжньою класикою в архітектурі та вплинула на розвиток дизайну, проектування, архітектури та комп’ютерних наук. 

У центрі уваги видання — людина, а не особа архітектора, спосіб використання будинку, а не його зовнішній вигляд. Крістофер Александер розповідає про концепцію «якості без імені», формулює послідовну теорію архітектури і показує, наскільки тісно вона вплетена в саму природу людини. Чому нам так приємно гуляти вулицями середньовічних міст? Бо їх будували не архітектори, а звичайні люди. 

«Як будувати на віки» — це видання поза часом, чия актуальність не втрачається з роками. Найперше, книга Александера буде цікавою для архітекторів та всіх, хто професійно займається плануванням простору — ландшафтним дизайнерам та архітекторам, будівельникам, але також видання зацікавить усіх охочих дізнатися, як ефективніше організувати свій власний простір.

Автор писав: «Є лише один вічний метод будівництва. Йому тисячу років, і він не змінився з часом. Великі традиційні споруди минулого, поселення та храми, в яких людина почуває себе як вдома, — завжди були зроблені людьми, які були близькими до центру цього шляху. І, як ви побачите у книзі, цей шлях приведе всіх, хто шукає його, до споруд, які самі є такими давніми за своєю формою, як дерева та пагорби, і як наші з вами обличчя”. 

Українське видання підготовлено за підтримки Антона та Євгенії Борзових.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я