В Україні запускають проект «Медіа фуфло» — список тих, хто бреше людям в очі та ширить фейки

0

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), Центр прав людини Zmina та Інститут масової інформації запустять проєкт «Медіа фуфло», у межах якого складуть «чорний список» ЗМІ, блогерів, сторінок у соцмережах та телеграм-каналів, які розповсюджують фейки, маніпуляції та дезінформацію про журналістів, правозахисників і громадських активістів. Про це повідомляє  detector.media з посиланням на УГСПЛ.

Організації 17 листопада підписали відповідний меморандум в Києві.

Ініціатори проєкту «Медіа фуфло» планують до кінця року презентувати цей список та в подальшому оновлювати його раз на квартал. Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк уточнила, що зі списку виключатимуть ЗМІ та блогерів, які публічно визнають та опублікують спростування неправдивої інформації.

«Ми закликаємо бойкотувати медіа та ресурси, які розпалюють ворожнечу та публікують брехню. Для цього ми складаємо список тих, хто бреше людям в очі та ширить фейки. Ми будемо моніторити інтернет-простір, щоб визначити тих, хто, за розробленими нами критеріями, системно займається хейтерством щодо представників громадянського суспільства», – сказав виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко.

Голова правління Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик закликала підписуватися на сторінки спільного проєкту та надсилати інформацію про фейки на електронну пошту – mediafuflo@gmail.com. Сторінки проєкту «Медіа фуфло» у соцмережах: FacebookTwitter та Telegram.

Джерело: «Українська літературна газета» 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я