В Україні запустили проєкт BOOKMINT’s, який заохотить дітей до читання та експериментів

0

«Форум видавців» та «Дитячі наукові студії» запустили платформу BOOKMINT’s, яка допоможе заохотити дітей до читання та наукових експериментів.

Як повідомляють у ГО «Форум Видавців», BOOKMINT`s – це синергія літературного і наукового. На одній платформі зібрані наукові експерименти та добірки тематичних книжок, щоби популяризувати прикладний підхід до вивчення науки та заохочувати дітей до читання.

Якщо з книжковою частиною проєкту (BOOK) все зрозуміло, то наукова (MINT) може викликати запитання. MINT — це німецькомовна абревіатура від математики, інформатики, природознавчих наук і техніки (англійською це звучить як STEM). MINT-освіта покликана навчати дітей критично мислити, спонукати їх робити власні відкриття, аналізувати свої дії, не боятися помилитися.

На BOOKMINT`s фахівці й фахівчині проєкту розміщують два типи контенту: навчальні відео з експериментами, дослідами та іншими інтерактивними техніками, а також добірки тематичних дитячих книжок від українських видавництв. Так батьки, учителі, бібліотекарі на одному ресурсі зможуть віднайти необхідні матеріали, які допоможуть просто й зрозуміло пояснити дитині те чи інше природне явище.

Творці сподіваються, що цей проєкт стане новою комунікаційною платформою для видавців. Тут у них буде можливість презентувати свої книжкові новинки для дітей і підлітків, а також співпрацювати з організаторами дитячих подій, STEM-центрами, батьками, бібліотеками та центрами розвитку.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я