В Ужгороді презентували збірник про вплив творчості Лесі Українки на Закарпаття

0

Збірник «Закарпатська Лесіана» презентували в обласній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка, розповіла редакторка бібліотеки та укладачка збірника Іванна Когутич. У книзі працівники бібліотеки зібрали матеріал про вплив творчості Лесі Українки на Закарпаття.

У збірнику представлені статті закарпатських науковців, які писали про Лесю Українку. Книгу презентували до ювілею письменниці, 25 лютого. Видання має 188 сторінок.

«Особисто Леся Українка тут не була, але її твори були відомі закарпатцям ще на початку ХХ століття. Цікаво, що в Ужгороді в театрі вже в 1922 році була поставлена її драма «Бояриня». Ця книжка має показати нам, як пов’язана Леся Українка із Закарпаттям. Трьохсотсторінкова книжка представляє різні галузі: художню літературу, мистецтво (картини, театр, поезію і публіцистичні матеріали наших письменників, пов’язані із Лесею Українкою). Вперше зібрана крайова бібліографія, а саме — що писалося про Лесю Українку, в яких контекстах згадувалося про Лесю Українку», — розповідає Іванна Когутич.

Суспільне Закарпаття

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я