В Ужгороді відбудеться зустріч із письменником, учасником антарктичної експедиції Маркіяном Прохаськом

0
382

Спекотне літо — найкраща пора поговорити про крижану й прохолодну Антарктиду. Тож «Видавництво Старого Лева» запрошує мешканців та гостей Ужгорода 6 липня о 17.00 на зустріч із письменником і журналістом Маркіяном Прохаськом, який побував у Антарктиді на написав про це книгу «Мрія про Антарктиду».

Хочете почути враження автора, який здійснив велику мрію і подався у захопливу подорож до української станції “Академік Вернадський” в Антарктиді? А дізнатися, як люди знайшли південну землю 200 років тому і як потрапити на континент у наш час?

Тоді на вас чекають у Закарпатській обласній науковій бібліотеці (проспект Свободи, 16). Модеруватиме зустріч Євгенія Напуда. 

У книзі «Мрія про Антарктиду» здійснено спробу без замаху на вичерпність синтезувати і передати читачу цілісний світ Антарктики — холодного, скутого льодом, ненаселеного і досі маловивченого краю. Він простягається на континент Антарктиди та Південний океан із безліччю островів. Зануритись у мандрівку дивовижним світом криги та снігу допоможуть неповторні краєвиди регіону, незвичайні пригоди людей, історії відчайдушних першопрохідців, неймовірні наукові дослідження, загрозливі глобальні проблеми, краса живої первозданної природи, яскраві відчуття у подорожі океаном.

В основі книги — живі враження автора, який здійснив велику мрію і подався у захопливу подорож до української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. Текст насичений великою кількістю інформації, пов’язаною із континентом: від того, як люди знайшли південну землю 200 років тому, — до того, як потрапити на континент у наш час; від мальовничих описів навколишнього світу у Антарктиці — до пояснення складних процесів, які безпосередньо стосуються кожного мешканця планети.

Маркіян Прохасько – письменник, блоґер, журналіст. Народився в Івано-Франківську, з дитинства живе у Львові. Вивчав історію та журналістику в Українському католицькому університеті. Цікавиться урбаністичною тематикою, світом. Автор прозової книги «Нестримна сила води». Працював у львівському виданні «Твоє місто». Публікувався у виданнях «Zbruc», «Куншт», «The Ukrainians», «Українська Правда», «День», «Zaxid.net», «Галицький кореспондент», «Курс», «Медіакритика», «Український журнал», «Експедиція ХХІ» та інші. Пише про культуру, науку, історію, світ. Автор оповідань у збірках художньої прози.

Восени 2018 року за підтримки спонсорів Маркіян організував експедицію до української дослідної станції «Академік Вернадський» у Антарктиді. Подорож відбулася у 2019 році. На початку 2022 року у ВСЛ вийшла друком книга «Мрія про Антарктиду». Автор переплітає історію власної мандрівки з історичними розвідками, дослідженнями змін клімату, правового статусу нічийного континенту, розповідями про науковців і їхню роботу.

Маркіян долучився до створення аудіосеріалу про подорож до Антарктиди від Megogo. З 2018 і дотепер веде блоґи про Антарктиду, зокрема на власному тематичному сайті NoPolarBears.aq.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я