Василь Клічак. Чи повстане москва проти путіна?

0

На мою думку – ніколи. Спробую викласти свої міркування.

Як показує наш досвід, протестні акції ефективні тоді, коли їх очолюють інтелектуали, люди авторитетні у суспільстві, чиє слово вагоме, переконливе. Їхніх виступів чекають, слухають уважно. Ці виступи надихають людей, які з маси, із натовпу стають могутньою громадою, здатною побороти ненависну владу.

Ці уроки врахував путін. У москві середньомісячна зарплата держслужбовців, викладачів освітніх закладів, комунальників, одне слово, усієї бюджетної сфери у п’ять (!) разів вища, ніж в усіх інших регіонах. Ті малочисельні мітинги із закликом «Нєт вайнє» підтримуються малим бізнесом і всіма, хто не годується з держбюджету. Такі акції війну не зупинять.

Вчена рада МГУ ім. Ломоносова оголосила підтримку путінові. Для підсилення свого рішення виставили у мережах гурт студентів, які звернулися до нашого Президента із закликом підтримати так звану воєнну операцію путіна.

Невже ці виблядки не дивляться численні фото й відеоматеріали, виставлені у мережах, від яких жахається весь світ. Дивляться. І їм на все начхати. Вони вже бачать себе на престижних роботах у європах і америках. До них іще не дійшло, що всі шляхи на Захід для них перекриті, що їхні могутні папіньки в одну мить збанкрутіли, що за кордоном, якщо навіть і вдасться туди потрапити, їх чекає суцільна обструкція, повна зневага й ігнор.

У москві невдоволення й обурення досягнуть певної шкали напруги, можуть перерости у стихійні бунти, які вгодований і високооплачуваний омон легко придушить. Немає лідера(ів) нації, авторитетів, із якими хотіли б вступити в контакт лідери сильних держав. Навальний – не та фігура. Лише раз йому вдалося зібрати стотисячний мітинг на всю десятимільйонну москву.

Як зазначав свого часу незабутній Вацлав Гавел, коли він з однодумцями скликав перший мітинг у Празі, переживав, чи люди прийдуть. Прийшло мільйон чоловік. Вацлав зрозумів, що вони переможуть. Так і сталося.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я