Відбудеться презентація Програми письменників – амбасадорів для журналістів-політв’язнів у тимчасово окупованому Криму

0

ДАТА: 10.12.2021

ЧАС: 14:00

СПІКЕРИ: Еміне Джапарова, Перша заступниця Міністра закордонних справ Андрій Курков, письменник, Ірена Карпа, письменниця Катерина Єсипенко та Муміне Салієва, дружини політв’язнів-журналістів.

УВАГА. Вхід до прес-центру можливий лише за наявності негативного ПЛР-тесту або СOVID-сертифікату.

Центр прав людини ZMINA та Український ПЕН запускають програму амбасадорів для ув’язнених у Криму журналістів. Публічними амбасадорами для них стануть відомі українські письменники та журналісти: Андрій Курков, Мирослава Барчук, Віталій Портников, Ірена Карпа, Лариса Денисенко та інші.

Питання до обговорення: Центр прав людини ZMINA та Український ПЕН запускають програму підтримки журналістів, які є політичними в’язнями Кремля. Наразі у в’язницях чи під домашнім арештом у Росії та тимчасово окупованому Криму з політичних мотивів перебувають 12 журналістів – українських громадян. Це Осман Аріфмеметов, Марлен (Сулейман) Асанов, Асан Ахтемов, Ремзі Бекіров, Олексій Бессарабов, Владислав Єсипенко, Тимур Ібрагімов, Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, Амет Сулейманов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв. Також журналістом в минулому є Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу. Їх судять за сфабрикованими справами з численними порушеннями прав людини без належних доказів. За нашою програмою відомі українські письменники та журналісти стали публічними амбасадорами політв’язнів – журналістів. За кожним із залучених амбасадорів буде закріплено одного політичного в’язня. Вони розповідатимуть про справи заручників Кремля у своїх публікаціях, інтерв’ю, під час публічних заходів в Україні та за кордоном. У такий спосіб ми сподіваємося привернути увагу до справ українських заручників Кремля та сприяти міжнародному тиску для їхнього звільнення.

Джерело: uacrisis.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я