Відбулась онлайн-презентація нової книжки для дітей письменниці Оксани Радушинської

0

У яскраво ілюстрованій великій книзі — казка з елементами українського фольклору на тему екології та бережливого ставлення до природи.

У рамках XV Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» поетеса, письменниця, журналістка, теле- і радіоведуча, громадська діячка Оксана Радушинська презентувала свою нову книгу-казку «Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля». Про це повідомляє ye.ua.

Оксана Радушинська написала її ще у 2012 році. За рукопис книги наступного, 2013-го, вона отримала “Корнійчуковську премію” — відзнаку Всеукраїнського літературного конкурсу на найкращий твір для дітей. Та у друк книга пішла лише наприкінці 2019 року, а восени 2020 року побачила світ.

До написання казки авторка поставилася дуже відповідально.

“Після першої премії “Коронації слова” я зрозуміла, що мій новий твір має бути написаний не гірше за попередні. Тому з відповідальністю поставилася до вибору ідеї, яку, до речі, взяла зі свого дитинства, — розповідає Оксана Радушинська. — Хто з нас у дитинстві не мріяв про інший фантастичний світ? А коли читач розгортає книгу, складається враження, що він у нього потрапляє. Моя казка про взаємодію двох дівчаток: Василинки і її копії з іншого світу — Блискавки. Ці персонажі — збірні образи сучасних дітей, із якими я спілкувалася”.

У канву сюжету органічно вплетений український фольклор, а “жива” мелодійна українська мова ненав’язливо прищеплює любов до України. Наскрізна тема, яку порушує Оксана Радушинська у своєму творі, — екологічна. У ній авторка наголошує, наскільки важливо любити і берегти природу: “Моя книга має екологічне спрямування. З дітьми необхідно говорити про те, що потрібно бути екологічно свідомими, берегти природу і знати, що все живе на Землі взаємопов’язане”, — додає Оксана Радушинська.

Як зазначає авторка, її книга — унікальна не лише змістом, а й оформленням і великим форматом — 30х42 сантиметри. Авторкою ілюстрацій стала хмельничанка Олена Янчук, яка змогла вдало відтворити всіх персонажів та їхній казковий світ.

Казку «Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля» можна не лише прочитати, а й прослухати. Наприкінці минулого року презентували її аудіоверсію. У створенні аудіоверсії книги взяли участь відомі хмельничани, заслужені артисти, музиканти та діячі мистецтв України. Головних героїнь озвучували дівчатка-близнята зі Старокостянтинова, які стали першими дітьми, котрі дізналися зміст книги.

До слова, це не єдиний озвучений твір Оксани Радушинської. Раніше вона презентувала аудіокнигу своєї повісті «Метелики в крижаних панцирах».

Цільова аудиторія казки “Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля” — діти віком 8-10 років. Книга вийшла невеликим накладом у рамках обласної програми підтримки книговидання. Її наклад не продавали, а розповсюдили по дитячих бібліотеках Хмельниччини.

Фото: unas.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я