Відбулася презентація літературно-художньої антології Миколаївщини

0

В науково-педагогічній бібліотеці Миколаєва презентовано літературно-художньою антологію «#ЄТекстМиколаївщини #Незалежність30». Це вже друге видання, яке видано за підтримки Миколаївської обласної державної адміністрації.

Кожен із номерів починається з вірша Шевченківського лауреата, поета, есеїста, перекладача Дмитра Кременя. Його вірші задають тон і спрямування журналу.

Матеріали, що розміщені під ошатною обкладинкою цьогорічного видання антології, репрезентують Миколаївщину через епос, лірику, публіцистичні статті. За допомогою слова автори передають ті події, які відбуваються всередині країни за тридцять років. Адже ми маємо свою історію. Останнім часом – тривожну й героїчну. Це Майдан, різноманітні політичні акції, російсько-українська війна.

Упорядники антології подбали про те, щоб кожен сучасний читач мав змогу за допомогою кюаркодів дізнатися про автора і почути, як він читає свої твори.

Про це говорили учасники заходу:

  • Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заслужений учитель України;
  •  Олена Іванцова, в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Миколаївської ОДА;
  •  Геннадій Молчанов, учасник АТО, співавтор альманаху #ЄтекстМиколаївщини;
  • Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ;
  • Ганна Румянцевої, очільниця Миколаївського видавництва «ІЛІОН»;
  • Галина Запорожченко, завідувачка кабінету навчального «Освіта Миколаївщини» МОІППО, членкиня НСПУ, співавторка альманаху та інші.

Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ наголосила, що в антології представлено громадянську лірику Ганни Король і Галини Запорожченко. Час думати і про наступні випуски, адже попереду ювілей МОО НСПУ. Наша письменницька організація через два роки відзначатиме 50-річний ювілей. Насамперед потрібно подбати про тих, хто пішов у засвіти і залишив для нас своє незабутнє слово. А в ювілейний рік представити письменників-сучасників.

Пресслужба МОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я