Вікіпедія поповнилась 817 статтями про Україну 44 мовами

0

У рамках «Місяця культурної дипломатії України», що проходив із 10 лютого по 10 березня, у Вікіпедію додали 817 статей 44 мовами про Україну.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Завдяки цьому проєкту у Вікіпедії з’явилися сотні нових статей різними мовами про Україну, її культуру, досягнення і потенціал. Люди в усьому світі зможуть дізнатися щось нове про нашу країну. Переконаний, що це спонукатиме багатьох із них згодом відвідати Україну, навчатися у ній чи інвестувати в неї. Ми обов’язково розвиватимемо успіх цього проєкту і надалі», — заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Для Українського інституту важливо, щоб культура ставала об’єднавчою силою і допомагала будувати зв’язки України зі світом. У цьому проєкті нам знову ж таки вдалося це зробити. До Місяця культурної дипломатії України долучилися учасники з десятків країн світу, серед яких — досвідчені дописувачі Вікіпедії, котрі цікавляться Україною, закордонні українці, студенти, викладачі університетів», — зазначив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Загалом кампанія #UkraineEverywhere охопила 44 мови. Лідерами за кількістю доданих та доопрацьованих статей стали португальська, англійська, французька мови. Чималий інтерес проєкт викликав у країнах Азійського напрямку, багато редагування було зроблено перською мовою та додано статі арабською, японською і китайською мовами.

Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії завершився, проте ініціатори проєкту закликали й надалі розповідати у Вікіпедії про українські постаті, події і явища, які формували як українську культуру, так і здійснювали внесок для всього світу.

Джерело: day.kyiv.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я