Виповнився рік культурно-соціальному проєкту «#рак_боятись_не_можна»

0

Ось і проминув рік відтоді, як наша колежанка по перу, письменниця та видавчиня Марія Дружко ініціювала створення культурно-соціального проєкту «#рак_боятись_не_можна», що має на меті психологічну підтримку людей з онкостатусом.

У рамках цього проєкту восени 2020 року відбувся I Всеукраїнський літературно-соціальний конкурс «#рак_боятись_не_можна», за підсумками якого згодом було видано однойменний альманах. Серед учасників конкурсу та співавторів альманаху – поети і прозаїки з різних куточків України: від Дніпра до Карпат.

Переможцями стали як професійні письменники, члени НСПУ, так і початківці. Дехто з них переміг завдяки творчій фантазії та небайдужому серцю, інші ж поділилися своїми переживаннями, розповідаючи про власний життєвий шлях та історію одужання. Усіх учасників проєкту об’єднала мета – бажання жити і допомагати іншим людям.

Волонтерами проєкту «#рак_боятись_не_можна» стала художниця із Запоріжжя Карина Бойко, чиї ілюстрації прикрасили такий гостро соціальний альманах, а також актори Кам’янського музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Марина Юрченко, Валентина Галенко, Анна Макеєва, Артур Данилюк та інші. Завдяки нашим акторам вірші співавторів «#рак_боятись_не_можна» проникливо зазвучали на весь онлайн простір, а наша книжка залунала різними голосами.

Коли ж альманах «#рак_боятись_не_можна» нарешті було видано за фінансової підтримки депутата Кам’янської міської ради Наталії Шкуренко, організатори проєкту радо подарували книжки учасникам 20-го Всеукраїнського онкологічного форуму «Рожевий жовтень» – «Здоров’я жінки понад усе», що відбувся у Києві 01-02 жовтня 2021 року за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Разом проти раку» (голова Лариса Лопата).

Учасники форуму вдячно прийняли цей подарунок і повезли незвичайну книжку по різних куточках України. Так відсвяткували першу річницю унікального культурно-соціального проєкту «#рак_боятись_не_можна».

Пресслужба ДОО НСПУ    

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я