«Вірші дилетанта». Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою

0

У вересні в Україні вийде друком збірка віршів художника Олександра Ройтбурда «Вірші дилетанта». Готувати книги почали ще за життя директора Одеського художнього музею, розповів письменник та друг митця Сергій Жадан на своїй сторінці у фейсбуку.

За його словами, ідея видати вірші Ройтбурда виникла рік тому. Ці поезії маловідомі, оскільки художник ділився ними лише під час відпочинку з друзями та знайомими.

«Саша любив їх читати в компаніях і при застіллях. Читав натхненно, весело й переконливо. Тож ідея книжки не могла не виникнути», – зазначив Жадан.

"Вірші дилетанта". Поезію художника Олександра Ройтбурда видадуть окремою книгою

Вірші Ройтбурда Жадан назвав «дивними та цікавими» й такими, що «не зовсім подібні на його картини».

«Цим, по-своєму, і цікаві. У них було багато еросу, багато Одеси, багато печалі. Одне слово, я почав малювати», – написав письменник, зазначивши, що власноруч створив ілюстрації до майбутньої книги свого друга. Раніше Ройтбурд проілюстрував збірку віршів Жадана «Тамплієри».

За словами Сергія Жадана, востаннє він бачився з Ройтбурдом декілька тижнів тому. Тоді він разом із видавцями Святославом Померанцевим та Євгенією Лопатою завітали в гості до художника.

«Саша тримався, як міг, хоча сил йому відверто бракувало. Говорили про майбутню книжку, аби про щось говорити. Говорилось йому важко. Але він говорив. […] Хотілося думати, що він усе контролює. Хотілося сподіватись, що у нього вийде перехитрити смерть. Не вийшло. У смерті завжди є пару додаткових аргументів», – розповів Жадан.

Він також повідомив, що збірка поезій Олександра Ройтбурда «Вірші дилетанта» вийде друком у вересні 2021 року. У ній художник «цікавий, парадоксальний, яскравий, несподіваний», запевнив поет.

Дмитро Журавель, Наталія Сандакова

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я