Вшановано пам’ять Сергія Мельничука

0

Меморіальну дошку відомому українському письменнику й журналісту Сергію Мельничуку відкрито в селі Великий Житин Рівненського району, де він народився і провів дитячі та юнацькі роки.

«Ініціатором встановлення цього знака став рівненський письменник Віктор Мазаний, який тривалий час працював із Сергієм Мельничуком. Під час урочистостей він розповів про нього як віртуозного фейлетоніста, талановитого кореспондента журналу «Перець», газет «Радянська Україна» та «Голос України», автора книг гумору й сатири «Квіти і звіти», «Карась у сметані», «П’яте колесо», повісті-казки для дітей «Білочубчик», що вийшли у центральних українських видавництвах загалом майже двохсоттисячним тиражем у 1976-1992 роках», – розповіла сільський голова Людмила Хома.

Відзначаючи важливість увічнення пам’яті Сергія Мельничука та вивчення творчої спадщини майстра слова, спогадами про нього поділилися народний артист України, професор Рівненського державного гуманітарного університету Святослав Мельничук, поети Василь Басараба та Микола Береза, голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк, голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук, племінниця Ольга Яворська.

Дошку, яку виготовив місцевий житель Юрій Кравчук, встановлено на приміщенні Будинку культури.

Рівненські письменники у цей день подарували також книги Сергія Мельничука, свої та збірки інших українських авторів сільській книгозбірні як базовій у проекті Віктора Мазаного «Президентська Бібліотека Великого Житина».

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я