За сприяння Чернівецької ОДА вийшла друком документальна сага «Вернон Кресс. Життя під прикриттям»

0

Як повідомляє bukoda.gov.ua, у чернівецькому видавництві «Наші книги» вийшла друком документальна сага «Вернон Кресс. Життя під прикриттям» про найтрагічніше в історії людства ХХ століття. Ця книга – захопливий інтелектуальний трилер, дійовими особами якого є колишній чернівчанин, уродженець австрійського Інсбрука Петер Демант (1918-2006), події та люди епохи, в яку йому судилося жити. Від Першої світової, ГУЛАГу й Голокосту до падіння Берлінського муру, краху комунізму і спроб реставрації тоталітаризму в Росії. Заснована на численних історичних джерелах, значну частину яких уперше введено в культурний обіг.

Автором розслідування є чернівецький журналіст Юрій Чорней. Книга налічує 944 сторінки. Дизайн обкладинки – Анна Стьопіна.

Надрукована за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації в рамках обласної програми підтримки книговидання.

– Ця книга покликана заперечити безликість історії, доторкнутися до вічності, відчути життя руками. Це той людський вимір минулого, яким часто нехтують, коли розповідають про масштабні історичні події: голодомори, війни, геноциди… Але людське життя – це не узагальнення,  – каже автор розслідування  Юрій Чорней. – Кожне життя, включно з нашим, – це найдрібніші деталі. Унікальні і неймовірно важливі, які власне і визначають нашу сутність. Але історія часто стирає ці індивідуальні відмінності на користь сухій статистиці… Натомість тут маємо правду про ХХ століття, засвідчену самим людським життям, а не сухим рядком у нудному підручнику з історії.  

Географія життя під прикриттям колишнього чернівчанина Петера Деманта – це Австро-Угорська монархія, Королівство Румунія, Перша Чехословацька Республіка, Третій Райх, Союз Радянських Соціалістичних Республік, Росія, безліч гірських вершин і природних місцевостей, країв і країн на всіх континентах, хіба що за винятком Антарктиди. Дивовижним чином у ньому переплелися ключові події найтрагічнішого в історії людства ХХ століття.

ДОВІДКОВО:

Юрій Чорней – історик, журналіст. Народився у Чернівцях. Закінчив СШ № 9 імені Панаса Мирного. Навчався на історичному факультеті ЧДУ імені Юрія Федьковича. Спеціалізувався на історії країн Східної Європи. Викладав історію у ліцеї № 1 та гімназії № 4. У професійній журналістиці від 2002 року. Лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я