За творами молодої казкарки створять перший на Закарпатті мультимедійний серіал

1
2570

Мукачівка Жанна Хома почала писати казки для сина рік тому, після того, як стала мамою. Зараз захопливі історії закарпатки читають своїм малюкам батьки по всій країні.

Як розповідає Жанна, першу казку вона створила практично серед ночі, коли не змогла заколисати свого синочка Дарусика. Випробувавши всі традиційні методи, молода мама розповіла імпровізовану казку, яку назвала «Треба спати».

Казка видалася цікавою не лише синочку. Тож Жанна наважилась опублікувати її у Facebook, де отримала багато схвальних відгуків від друзів та колег. Із того часу і почала створювати казки, які полюбляє слухати не лише Дарусик, а й багато дітей по всій Україні.

«Головними героями казок є мої діти: синочок Дарій та наш собака Міккі. Міккі з’явився задовго до того, як народився Дарусик. Тому він, неначе старший брат, допомагає малюку знайомитися зі світом. Саме таким і є його образ у казках: мудрого, доброго та щирого кудлача. А ще – він дуже вразливий… Дарусику ж незабаром виповниться рік, і як справжній малюк, він дуже допитливий. Хоча сам він ще зовсім маленький, та в нього велике добре серце. І я щиро сподіваюся, що саме таким він і виросте, читаючи мамині добрі казки», — розповідає Жанна Хома.

Народилася Жанна Хома у місті Мукачеві 3 травня 1991 року.

В Ужгородському національному університеті здобула дві вищі освіти: філологічну та юридичну. Кілька років жила і працювала в США, куди потрапила за студентською програмою вивчення іноземної мови. Повернулася в Україну і приступила до вчителювання у рідній школі №20.

Літературна діяльність почалася з 2018 року, відколи Жанна перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Її художні твори публікувались у багатьох всеукраїнських періодичних виданнях для дітей: «Карамельки», «Малюк Котя», «Золоте левеня»,  «Вечірня казка», «Розумники» (Торонто, Канада).

У вересні 2019 р. Жанна Хома презентувала свою першу збірку казок «Маленькі історії Дарчика та Міккі» (видавництво «Український пріоритет»).

За останній рік про творчість Жанни Хоми почили активно писати в популярних Закарпатських виданнях. Уперше про письменницю заговорили такі медіа, як Varosh та Mukachevo.net. Разом із своїм сином та домашнім улюбленцем авторка стала героєм сюжету на телеканалі SIRIUS, а згодом про збірку казок «Маленькі історії Дарчика та Міккі» та її головних героїв розповіли у сюжеті ранкової програми на телеканалі «UA: Закарпаття» та «Сніданок з 1+1».

Загалом за останній рік Жанна Хома написала майже сотню казок, які друкувалися у різних періодичних виданнях в Україні та за кордоном і перекладалися іноземними мовами.

Сьогодні Жанна працює викладачем української мови та літератури у приватному мовному центрі «Лінгва», де започаткувала літературний гурток для учнів старших класів. До цього там викладали лише іноземні мови, але Жанна переконана, що найперша мова, яку треба вдосконалювати – українська!

Також молода письменниця займається популяризацією читання серед дітей у своєму краї. Менш ніж за пів року на зустріч із казкаркою завітало понад 3000 діток.

Авторка переконана, що сьогодні твори для дітей повинні переставати бути просто творами, а ставати ланцюжками взаємопов’язаних культурних подій. Вони просто мусять мати історію – цікаву, захоплюючу, сучасну! Саме тому вона проводить серед дітей конкурси, майстер-класи, творчі виставки та розіграші.

А «Маленькі історії Дарчика та Міккі» збирають повні зали юних прихильників, які хочуть познайомитися ближче з казковими героями іготові з головою пірнути у новий та цікавий світ – світ казки!

І на цьому робота не закінчується. Бо скоро «Маленькі історії Дарчика та Міккі» стануть мультиками! За творами казкарки уже створюють перший на Закарпатті мультимедійний серіал для дітей!

Кабінет молодого автора НСПУ

Казки молодої мами з Мукачева Жанни Хоми читає вся Україна

Закарпатська мама написала казки для свого сина, а вони захопили батьків всієї України

Материнство, яке надихає Ранок з UA: ЗАКАРПАТТЯ 18.02.2020

Прокоментуєте?

1 КОМЕНТАР

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я