Загадковий автор діалогів

0

Письменник і журналіст Богдан  Залізняк насамперед відомий своїми інтерв’ю з визначними особистостями сьогодення. Знаючи, як відтворити їхній внутрішній світ, видав уже п’ять  томів книжкового серіалу «Діалоги тривають». 

Але що ми знаємо про самого Богдана Залізняка? Взяти інтерв’ю в метра не кожен відважиться, а сам він про себе розповідати не любить, укотре підтверджуючи народне спостереження, що швець – завжди без чобіт.

Утім, з нагоди свого 75-літнього ювілею в залі Літературної слави Львівської письменницької організації він відслонив завісу свого цікавого життя: народився в десятім поколінні священника;  коли йому було два роки, тато навчив його читати, так що невдовзі допомагав мамі-вчительці перевіряти учнівські зошити. Але до Слова прийшов не відразу, цьому передували роки пошуків себе. Слухачі з подивом довідались, що свого часу майбутній письменник учився і на нафтовика, і на торговельника. Відчувши, що все це не його, вступив за покликанням на факультет української філології Франкового університету.

Сьогодні Богдан Залізняк – знаний письменник, кандидат філологічних наук, керівник пресцентру наукової журналістики ЗНЦ НАН України, автор 11-ти збірок поезій.

На завершення творчого вечора виконуючий обов’язки голови Львівської обласної організації Національної спілки письменників України Олесь Дяк (модератор Урочистої академії)  за дорученням голови Львівської обласної ради п. Ірини Гримак вручив Богданові Залізняку Грамоту зі словами: «За вагомий внесок у розвиток сучасної української літератури».

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Світлини: Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я