Закарпаття: книга «Звір зі Сходу» Олександра Масляника отримала премію «Князь роси»

0

Насамперед варто відзначити, що книга побачила світ наприкінці минулого року в київському видавництві «Дніпро» («Фронтова бібліотека захисника Вітчизни»). Про це повідомляє golos.com.ua.

«Голос України» 24 лютого писав про це справді цінне видання, у якому зібрано «бойову» і наступальну публіцистику уродженця закарпатського Рахова — нині знаного львівського письменника та публіциста О. Масляника. І ось приємна новина: книгу відзначено літературною премією «Князь роси» імені Тараса Мельничука.

До речі, перший тираж відправлено на фронт — саме в окопах і бліндажах відбулася презентація видання. Автор не приховує: «Там, на сході, точиться і моя війна. Зчаста чуюся за робочим столом, мов ув окопі на передовій. Подаю «набої» і сам стріляю — статтями і есеями супроти злютованих ворогів наших, які століттями приносили на вкраїнську землю розруху, голод, смерть. Я маю офіцерське звання, однак за віком не беруть до війська. Не біда! Крізь приціл власного пера добре бачу ворога. Мої кулі — мої слова, мої набої — мої книги».

Варто додати: «Звір зі Сходу» викликав значний резонанс, був помічений критиками, науковцями, політологами, прихильниками красного письменства. Так, ґрунтовні рецензії написали Василь Лизанчук, доктор філологічних наук, професор та Ігор Бегей, доктор політичних наук, член-кореспондент Української академії політичних наук зі Львова; Аделя Григорук, заслужена працівниця освіти України з Косова, Прикарпаття; Микола Зимомря, доктор філологічних наук, професор, академік АН вищої школи України з Дрогобича; Ігор Фарина, літературний критик з Тернопілля; Василь Пилипчинець, журналіст із Закарпаття; Анна Волошин, педагог, голова районного об’єднання художників «Срібна палітра» з Рахова; Любов Косило, поетеса, етнолог із Яремчі.

Цей список засвідчує, що книга здобула широку популярність.

Тож залишається лише вітати автора з високою відзнакою!

Василь НИТКА, Ужгород

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я