Засідання Секретаріату НСПУ

0

30 липня відбулося чергове засідання секретаріату НСПУ.

Було обговорено хід виконання доручень голови НСПУ та ухвал попередніх засідань. Голова НСПУ М. Сидоржевський наголосив на потребі продовжити підготовку пропозицій від НСПУ щодо декомунізації, повідомив про затвердження складу оргкомітету для відзначення ювілею І.Франка. Також голова НСПУ зазначив про передачу всіх повноважень щодо випуску журналу НСПУ «Дзвін», які належали видавництву «Червона калина», львівському видавництву «Апріорі» (директор Ю. Николишин).
Під час засідання було прийнято до відома звіт про фінансову діяльність НСПУ за перше півріччя 2015 року.
Секретар НСПУ з міжнародних відносин О. Божко доповів про творче відрядження до Вірменії в червні – липні цього року, яке відбулося на запрошення урядової організації «Демократія сьогодні». О. Божко відвідав три конференції, працював в архівах, зустрівся з письменниками Вірменії, з якими було досягнуто домовленість про обмін антологіями прози. Секретар НСПУ П. Мовчан запропонував за підсумками відрядження написати листа міністру культури В. Кириленку та міністру закордонних справ про необхідність творчих контактів на міжнародному рівні. Заступник голови НСПУ В. Шовкошитний звернув увагу, що крім країн пострадянського простору, важливо надалі підтримувати контакти із країнами Балтії, які мають європейський вектор розвитку.
Голова НСПУ М. Сидоржевський доповів про відрядження на запрошення Союзу українців у Румунії до цієї країни, в столиці якої, Бухаресті, відбулися урочистості з нагоди 25-річчя від заснування часопису Союзу українців у Румунії «Наш голос». У заходах взяла участь також делегація представників Чернівецької ОО НСПУ на чолі з головою організації В. Довгим. Відбулося кілька зустрічей, під час яких було домовлено про розширення взаємозв’язків, зокрема йшлося про підготовку антологій та обмін публікаціями у румунській та в українській періодиці.
Голова приймальної комісії П. Засенко звітував про засідання приймальної комісії 1–3 липня. Секретар по роботі з молодими авторами Л. Мудрак відзначила, що під час роботи приймальної комісії було розглянуто 75 справ, 47 кандидатів було прийнято до НСПУ.
М. Сидоржевський доповів про рішення конкурсної комісії щодо конкурсу на заміщення посади головного редактора газети «Літературна Україна». Секретаріат ухвалив продовжити повноваження в. о. головного редактора С. Бондаренка до осіннього засідання Правління НСПУ; рекомендував призначити заступником головного редактора В. Мельника; здійснити ротацію редколегії «Літературної України»; рекомендувати керівництву нові засади редакційної політики.
Секретаріат підтримав пропозицію секції російськомовної поезії НСПУ щодо проведення Волошинських читань у Києві, а також пропозицію В. Шовкошитного провести читання Бориса Нечерди в Одесі.
М. Сидоржевський зачитав звернення члена ревізійної комісії НСПУ з Одеси А. Глущака, у якому йшлося про те, що за головування Г. Щипківського керівництво Одеської ОО передало Одеській облдержадміністрації частину майна організації, зокрема мікроавтобус. Було доручено В. Шовкошитному, голові ревізійної комісії НСПУ В. Женченку та голові Одеської письменницької організації С. Дмитрієву підготувати лист-клопотання з приводу повернення майна Одеської ОО НСПУ.
М. Сидоржевський озвучив звернення до голови Київської міської адміністрації В. Кличка щодо присвоєння парку на столичному масиві Березняки імені І. Миколайчука. Зокрема в листі було озвучено вимогу не розглядати пропозиції щодо присвоєння об’єктам топоніміки держави імен неукраїнських діячів, якщо вони не зробили внеску в розвиток культури України.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я