Житомир: чарівні звуки «Словоспіву»

0

Житомиряни здобули перемогу у Рівному на фестивалі української авторської пісні та співаної поезії «Словоспів». Про це пише golos.com.ua.

Нещодавно у Рівному вперше пройшов фестиваль української авторської пісні та співаної поезії «Словоспів», приурочений до 30-ї річниці Незалежності України. Святкової атмосфери заходу надало і місце проведення — зал камерної та органної музики, де протягом двох днів виступали гості з різних куточків України, а також із Лондона та Мадрида. Цікаво, що серед присутніх були і ті, хто підіймав українське співане слово на перших фестивалях української пісні «Червона рута» та «Оберіг». Формат «Словоспіву» покликаний переламати усталені погляди щодо відсутності в Україні якісної української авторської пісні, вивести українське поетичне слово назовні та показати справжніх українських творців.

За результатами концерту-конкурсу, який відбувся в перший день фестивалю, визначено переможців у чотирьох номінаціях: кращий автор та виконавець, кращий виконавець співаної поезії, кращий автор музики та краща поезія. Приємно відзначити, що у номінації «Кращий виконавець співаної поезії» перемогу здобула житомирянка Лариса Бойко зі співаною поезією Лесі Українки «Зорі — очі весняної ночі». А її земляк Костянтин Гай (на знімку) отримав головний спонсорський приз — гітару. «Цей подарунок, гітара «Ямаха», спонукатиме мене до подальшої творчості (сміється). На конкурс я потрапив завдяки інтернету. Знайшов оголошення, вислав свої записи та кліпи під гітару, і мені прислали запрошення на фестиваль. Враження від заходу позитивні, можна сказати, що організація була на вищому рівні. Хоча все робилося на ентузіазмі організаторів та за спонсорський кошт, майже без адміністративного ресурсу. Дуже добре, що на «Словоспіві» розділяються поняття авторської пісні та співаної поезії як різні жанри, бо частіше говорять «барди», що не завжди правильно. Цей фестиваль повинен далі жити», — каже Костянтин Гай.

Ще один житомирянин, Юрій Ірванець, отримав диплом учасника. Також всі гості фестивалю, яких було до шістдесяти, повезли до своїх домівок маленьку частинку Рівного. Додамо, що фестиваль українського поетичного співаного слова заплановано як щорічний.

Людмила ЛОБАЧОВА

Фото автора

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я