Зі святом Незалежності України!

0

Шановна письменницька громадо, дорогі українці!

Секретаріат Національної спілки письменників України сердечно вітає вас із нагоди річниці Незалежності України!

Цьогоріч ми відзначаємо це світле свято під час лютої війни, розв’язаної нашим споконвічним екзистенційним ворогом – імперською фашистською росією.

Цей урочистий для кожного українця день ми відзначаємо під тривожний звук сирен і гуркіт запеклих боїв.

Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто віддав своє життя за Незалежність України, чиє життя вже не повернути, проте воно назавжди закарбувалося в славетній героїчній історії нашої країни і в нашій пам’яті.

Віками український народ мусив самостверджуватися, тяжко виборюючи свободу своєї країни, і тепер, як і сотні років тому, це питання – найважливіше для української Нації, а тема української визвольної війни не сходить зі шпальт провідних ЗМІ світу!

Ми, українські культурні діячі, щиро вдячні славетним воїнам ЗСУ, які у звитяжній пекельній боротьбі проти російського фашизму, не шкодуючи свого життя, боронять не лише нашу ріднуУкраїну, а й увесь цивілізований світ від жахної рашистської пошесті!

Сили вам і благословення Божого, наші мужні захисники!

Ми, українські письменники, завжди були тим осердям епохальних змін, які призвели до звільнення України від комуністичної окупації і вивели її на орбіту демократичного розвитку. Значною мірою саме завдяки українським культурним діячам і потужній підтримці всього українського народу Україна постала на мапі світу як потужна суверенна незалежна європейська держава, яка йде шляхом демократичного розвитку і сповідує гуманізм і духовність.

Ми всі гідні того, аби жити у вільній незалежній державі – попри всі жахливі випробування, через які зараз проходимо!

Війна нас згуртувала, обпалила вогнем, додала сивини в наше волосся, стала своєрідним маркером нашої боротьби, але ми  переможемо, бо з нами Господь і те незгасиме світло, яке мають наші душі й серця, де живе почуття гідності й гордості за нашу суверенну величну шляхетну державу, за наших славетних пращурів, за наших звитяжних вояків ЗСУ, за ту неймовірну підтримку, яку ми отримуємо від усього демократичного світу! І це вельми важливо, бо в цій війні, яку веде путінська росія на знищення нас як нації, – ми не самі, ми маємо потужну підтримку зусібіч!

Нехай доля України буде щедрою, а ми, майстри слова, яке стало для всіх нас зброєю, стоятимемо на сторожі української державності, української традиції, нашої рідної культури і мови, і передамо у спадок прийдешнім поколінням той вагомий досвід і важливі набутки, які допоможуть і надалі розвиватися нашій вільній демократичній державі під жовто-блакитним прапором української Незалежності!

Із Днем Незалежності!

Разом – до Перемоги!

Слава воїнам ЗСУ!

Слава Україні!

Секретаріат Національної спілки письменників України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я