Знаний краєзнавець Іван Драбчук презентував книжку «Відомі уродженці Галича»

0

У Галицькій центральній бібліотеці відбулася презентація книжки відомого прикарпатського краєзнавця Івана ДРАБЧУКА «Відомі уродженці Галича». Про це повідомляє galychyna.if.ua.

Бібліотекар читального залу Галина Петраш розповіла про автора нового видання — педагога, історика-краєзнавця, провідного редактора інформаційно-видавничого сектору Національного заповідника «Давній Галич». Творчість Івана Драбчука багатогранна – від поезії до історичних праць, у яких він пише про хорватів, боярські роди, постаті галицької історії. Черговим здобутком його пошукової роботи стала книжка «Відомі уродженці Галича» (Івано-Франківськ, 2020 р.).

Іван Драбчук розповів про те, як він шукав матеріал для книжки — в архівних документах, газетах, історичній літературі, зустрічався з нащадками тих родин, які походять із Галича. На основі документів, історичної літератури та спогадів галичан він відтворив життєвий шлях уродженців Галича, їхній внесок у розвиток міста та України. Дослідник звернувся до присутніх, а серед них були не лише працівники бібліотеки і науковці заповідника, а й представники тих родин, про які він писав, із проханням відгукнутися, якщо хтось має інформацію про галичан, які залишили слід в історії міста. Бо видання книжок про відомих уродженців міста можна продовжити.

Представники галицьких родин подякували І. Драбчуку за його працю і розповіли багато цікавого про своїх рідних. Серед них – Ірина Янович, представниця родини Яновичів, Лідія Мельниченко, племінниця Теклі Заклінської (псевдо «Хортиця», членкиня ОУН), Олег Бродович, племінник Михайла Бродовича, Надзвичайного і Повноважного посла України в Республіці Словенія, Ірина Чернега, представниця родини Масляків.

В обговоренні дослідження Івана Драбчука також узяли участь завідувачка науково-дослідного відділу Національного заповідника «Давній Галич» Марія Костик і начальник відділу культури Галицької міської ради Марія Іваськів.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я