Всеукраїнський конкурс військово-патріотичної пісні, стройового та похідного маршу «Озброєні піснею, покликані маршем»

0

Відповідно до наказу Міністерства оборони України від 17.10.2017 № 535, у Збройних Силах України відбудеться Всеукраїнський конкурс військово-патріотичної пісні, стройового та похідного маршу «Озброєні піснею, покликані маршем». 
Про це повідомляє пресслужба ГШ ЗСУ.
Конкурс проводиться з метою популяризація сучасної військово-патріотичної пісні та маршової музики, включення у репертуар військово-музичних колективів творів військово-патріотичної тематики, використання їх у повсякденній діяльності військ (сил).
Умови Конкурсу:
можуть брати участь аматорські та професійні автори, виконавці та творчі колективи;
до участі приймаються твори, написані та виконані виключно державною мовою.
Номінації Конкурсу:
сучасна військово-патріотична та авторська пісня;
гімн виду Збройних Сил України, роду військ, бригадна (полкова) пісня;
стройовий, похідний та зустрічний марш.
Кожна номінація має категорії «Аматори» та «Професіонали»:
до категорії «Аматори» належать непрофесійні (самодіяльні) виконавці або колективи;
до категорії «Професіонали» належать професійні музичні виконавці або колективи.
Конкурс проводиться в три тури:
I тур (квітень – червень) – на рівні військових частин (установ), військових навчальних закладів, оперативних (повітряних) командувань, видів Збройних Сил України та інших органів військового управління.
II тур (серпень – вересень) – вивчення складом журі конкурсних творів та їхній відбір для участі у III турі.
III тур (жовтень) – присвячується Дню захисника України, оголошуються результати, проводиться нагородження переможців і призерів та відбувається гала-концерт учасників Конкурсу.
Заявки на участь у Конкурсі (зразок у додатку до наказу Міністерства оборони України від 17.10.2017 № 535) разом із конкурсними матеріалами (у форматах: аудіо-, відеозаписи, текстовий та нотний матеріали – на електронних носіях інформації типу CD (DVD), флеш-накопичувачах) можуть надсилатись як безпосередньо до Військово-музичного управління Збройних Сил України, так і за підпорядкованістю, або на електронну пошту:
pisni2021@gmail.com.
Заявки приймаються до 30 червня включно.
Під час оцінювання конкурсних творів враховуються: відповідність вимогам жанру, оригінальність і новизна, художня цілісність, наявність авторських оркестровок та аранжувань.
Нагородження переможців Конкурсу здійснюється за кожною категорією у відповідній номінації шляхом вручення дипломів та цінних подарунків (грошових премій).

Джерело: armyinform.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я