В Італії відкрили виставку до 700-річчя з дня смерті Данте

0

В Італії відкрили виставку до 700-річчя з дня смерті Данте. Експозиція відкриється у Музеї мистецтва в Равенні, де минули його останні дні, та допоможе дослідити шлях поета у вигнанні.

Як повідомляє видання «Artnet», виставка називається «Мистецтво під час вигнання». На ній будуть представлені роботи художників, яких шанували за часів Данте, які він міг бачити під час своєї подорожі Італією.

Автор «Божественної комедії» був флорентійським урядовцем, коли у 1302 році потрапив у заслання. Політичні суперники наполягли на тому, щоб він залишив рідну Флоренцію.

Змушений блукати італійським півостровом, Данте пройшов крізь Рим, Верону та Болонью і врешті-решт оселився в місті Равенна, де помер від малярії у 1321 році. Це сталося всього за рік після того, як він завершив свій найвідоміший твір.

Museo d'Arte della città di Ravenn

Museo d’Arte della città di Ravenn

Твори мистецтва, які можна буде побачити на виставці, позичили найбільші музеї світу. Наприклад, Лувр та галерея Уфіцці, які надали роботи «Стигмати Святого Франциска» Маестро делла Кроче та «Поліптих із Бадії» Джотто ді Бондоне.

До експозиції потрапили твори Арнольфо ді Камбіо, Нікола та Джованні Пізано, а також Джуліано да Ріміні.

Бюст папи Боніфація VII роботи Арнольфо ді Камбіо

Fabbrica di San Pietro in Vaticano

Бюст папи Боніфація VII роботи Арнольфо ді Камбіо

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я