Відбувся творчий вечір із Віталієм Капрановим

0

Відбувся творчий вечір із Віталієм Капрановим, який разом із братом Дмитром є відомими українськими письменниками, видавцями, авторами десятків книжок, публіцистами, громадськими діячами. На своєму ютуб-каналі вони також розповідають про історію України.

Про це повідомляє golos.com.ua.

Віталій Капранов презентував жителям Дніпропетровщини «Мальовану історію незалежної України». Розповів про найцікавіші літературні твори. Зокрема, про книжку «Рута», у якій показано Майдан 2014 року в Києві та його зв’язок із Майданом 1991 року у Вільнюсі. Привіз письменник і історичний роман «Паперові солдати» — про долю художника Ніла Хасевича та його ровесника Білла (Володимира) Титла, який був головним художником студії Дісней, намалював «Білосніжку», «Піноккіо» і «Дамбо». Спеціально для зустрічі привіз видання «Справа Сивого» — про Дмитра Яворницького, тираж якого давно розпродано.

«Організували цікавий і потрібний формат літературних зустрічей. Дуже приємно було отримати запрошення приїхати і розповісти про свою творчість. Ми влаштували в доброму сенсі «книжковий шабаш», — розповів Віталій Капранов.

У форматі невимушеної бесіди говорили й про новий проект братів. Нині за підтримки Українського культурного фонду вони пишуть книгу «Історія Європи. Український погляд». До неї ввійдуть яскраві карти, комікси, найважливіші історичні події.

Ігор ТЬОМІН

Фото з відкритих джерел

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я