Володимир Горлей видав нову книжку «ВиднОколо подільського жайвора»: поезія Петра Перебийноса

0

«Кажуть, що він міг бути прообразом Маленького Принца з казки Екзюпері, бо дитинно-романтичний, совісний – «людина без шкіри». Кажуть, що він досі ловить свою жар-птицю. Що він, на думку критика Леоніда Пастушенка, – поет сольного жанру», – саме так говорять про лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, славного поета Жмеринського району Петра Перебийноса на сторінках книжки «ВиднОколо подільського жайвора».

Про це повідомляє zhmerynka.city.

Нову книжку із серії «Літературне краєзнавство» випустив у світ наш земляк, член Національної спілки письменників України Володимир Горлей.

У передмові до книжки Петро Перебийніс висловлює вдячність землякам, друзям-меценатам, відомим державним та громадським діячам Вінниці, Жмеринки і Шаргорода, а також «невгамовному лицарю Володимиру Горлею»: «Його відданість культурі свого краю просто вражає. Його вінок літературознавчих видань не відцвітає. І взагалі скажу одверто: я не знаю іншого письменника, який так відчайдушно і самозречено радів би кожній творчій удачі навіть незнайомого колеги, як Горлей. Отакі ж бо ви у мене, побратими!..».

Петро Перебийніс – український поет, журналіст, громадський діяч, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. Народився 6 червня 1937, в с. Слобода-Шаргородська Шаргородського району Вінницької області.

Петро Перебийніс
Петро Перебийніс

Батько Мусій Феодосійович (1912-1954) і мати Анастасія Левківна (1916-1997) — колгоспники. Дружина Валентина Дмитрівна (1941) – геолог, старший інженер Інституту геологічних наук НАН України. Дочка Людмила (1961) – журналіст, член Національної спілки журналістів України. Син Євген (1968) – дипломат, наразі Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чехії.

До книжки ввійшли нові та публіковані раніше поезії, а також актуальні інтерв’ю, рецензії, статті, рідкісні фотознімки із сімейного альбому, надані дружиною поета Валентиною Дмитрівною, донькою Людмилою та сином Євгеном.

Познайомитися з виданням можна у фондах обласних та місцевих бібліотек. Книга буде цікавою та корисною освітянам, краєзнавцям, бібліотечним працівникам, учнівській та студентській молоді, численним шанувальникам творчості відомого краянина.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я