У Маріуполі відбувається книжковий фестиваль

0

Вже другий день у місті триває «Mariupol Open Book». 30 провідних видавництв країни презентують свої книжки. Відвідав захід і міський голова Вадим Бойченко.

Про це повідомляє mariupolrada.gov.ua.

Перед театром облаштували наметове містечко, де видавництва представляють свою продукцію читачам. Вадим Бойченко ознайомився з книжковими новинками. Мер купив кілька видань художньої літератури, поезії та мистецтва. Зокрема, Вадим Бойченко придбав поетичну збірку маріупольчанки Валерії Кирпиленко «Квіти і зброя» та фотокнигу Дмитра Муравського «Через війну. Погляд волонтера».

«Маріуполь перетворюється на культурний центр Сходу України. Ми проводимо музичні, театральні фестивалі. І, звичайно, вже доброю традицією стає Маріупольський книжковий фестиваль. Важливо, що він привертає увагу молоді до читання. Адже саме наші діти й будуть формувати майбутнє рідного міста», — зазначив мер.

Крім того, він відвідав локації у Театральному сквері. На одній із них діти мають змогу продавати власні іграшки. Вадим Бойченко поспілкувався з маленькими маріупольцями.

У програмі понад 90 подій. Велика кількість заходів розрахована на дітей та підлітків. Серед локацій – Театральна площа, Культурно-туристичний центр “Вежа”, IT-хаб “Спалах”.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я