У Будинку письменників НСПУ відбулись читання поезій Тараса Шевченка

0

«Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава України!» Т.Г. Шевченко

Сьогодні у Будинку письменників НСПУ відбулись відкриті читання поезій Тараса Шевченка та авторських творів поетів, які взяли участь у заході.

«Тарас Шевченко — і символ, і месія, і пророк. В кожного з нас свій шлях до Шевченка», — сказав під час виступу Михайло Сидоржевський, голова НСПУ. Читали поезії великого Кобзаря, ділилися власними враженнями і Тетяна Фольварочна, заступник голови НСПУ, Марія Морозенко, голова столичної письменницької організації НСПУ, Борис Пономаренко, заступник голови КО НСПУ, Станіслав Шевченко, голова Творчого об’єднання поетів КО НСПУ, а також інші гості свята.

«Як людина, яка народилась на Черкащині, з того часу, як був малою дитиною, я в пам’яті несу ім’я Тараса Григоровича Шевченка, оскільки у моєї бабусі, неграмотної жінки, на столі був Шевченко. У вихідні дні батько завжди садив мене біля себе, щоб читати Шевченка, Нечуя-Левицького… Через ці твори ми формувалися як українці, як діти свого народу. І ніколи не мали сумніву, до якого народу нам належати, кому служити, бо ми виросли на землі Шевченка», — сказав Борис Пономаренко.

Прес-центр НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я