150-річчя Лесі Українки — чудова нагода актуалізувати її творчість

0
617

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Про це повідомляє golos.com.ua.

На ній було обговорено план підготовки заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, розвиток туристичних «магнітів», а також реалізацію проєкту «Велика реставрація» на 2021 рік. Президент наголосив, що проєкт має охоплювати об’єкти на всій території країни.

Під час зустрічі міністр розповів, що нині відпрацьовано такі туристичні «магніти», як Біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна на Херсонщині, Національний заповідник «Хортиця» на Запоріжжі, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник і Національний музей народної архітектури та побуту України (Музей просто неба в Пирогові) у Києві.

«Ці «магніти» містять чимало історично-туристичних атракцій, що приваблюють не лише українців, а й туристів із багатьох країн. Доопрацювання інфраструктури та підвищення якості послуг дадуть змогу привернути увагу значно ширшого кола мандрівників», — зазначив Олександр Ткаченко.

Президент окремо порушив тему святкування 150-річчя видатної поетеси Лесі Українки. Указ щодо цього глава держави підписав минулого тижня. Олександр Ткаченко представив попередню презентацію запланованих заходів, зокрема масштабне відкриття експозиції «150 імен Лесі».

Глава держави, як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, зауважив, що 150-річчя із дня народження Лесі Українки — чудова нагода актуалізувати її творчість.

«Свого часу Леся Українка була символом прогресивного мислення, фактично письменницею світового масштабу. Вона вивела українську літературу на новий рівень, продемонструвала нові можливості українського слова.

Вона стала голосом України у світі», — зазначив Володимир Зеленський і додав: «І сьогодні ми можемо її «оживити», зацікавити молодь, показати її актуальність. Леся Українка буде значимою завжди».

Також детально обговорили оновлення кіноточок та осучаснення українських бібліотек у маленьких містечках.

«Це буде дуже добрим «магнітом», який дасть можливість привернути увагу туристів до невеликих населених пунктів нашої країни», — наголосив Президент.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я