2 серпня о 16:30 Національний музей літератури України запрошує на презентацію поетичної збірки Сергія Пантюка «Зникома зима»

0

2 серпня о 16:30 Національний музей літератури України запрошує на презентацію поетичної збірки Сергія Пантюка «Зникома зима», що відбудеться в рамках музейного проекту «ритМИ і риМИ війни».

Сергій Пантюк – відомий український письменник, автор численних книг для дорослих і дітей, серед них і 19 поетичних збірок. Крім того, він перекладач, редактор, журналіст, громадський діяч і видавець, член Спілки письменників України. А ще пан Сергій знаний як неординарна харизматична особистість, учасник багатьох видавничих проектів, засновник фестивалів («Під знаком Водолія», «Сліва-фест», «Віршень»), знаковий гість і учасник різнорідних мистецьких перформансів. Нині – він головний сержант БПКР 23 окремого батальйону спеціального призначення Збройних Сил України.

Збірка «Зникома зима» – дев’ятнадцята поетична книжка Сергія Пантюка. В ній присутні як традиційні для поета мотиви осягнення Всесвіту й українців у ньому, так і нові тексти про війну, учасником якої є сам автор від її початку. Частина віршів збірки написана під Бахмутом, де він воював разом з побратимами у найгарячіший період осені 2022 – весни 2023 рр.

Окремий розділ книжки складають лінгвоекспериментальні тексти, в яких він із гумором демонструє багатство й тонкощі рідної мови.

До участі запрошені вчені, митці-воїни, друзі поета.
Модератор презентації – письменник Іван Андрусяк.
Під час презентації передбачається збір коштів для БПКР 23 окремого батальйону спеціального призначення Збройних Сил України, де служить Сергій Пантюк.

facebook.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я