Болонська виставка ілюстраторів-2024: хто з українців потрапив у фінал

0

На 58-му конкурсі Болонської виставки ілюстраторів (Bologna Children’s Book Fair) у список фіналістів потрапили вісім українських художниць.

Про це йдеться на сайті конкурсу, повідомляє «Читомо».

Усього надіслали роботи 3520 художників із 81 країни та території. Міжнародне журі відібрало 346 фіналістів, з яких оберуть переможців.

Українки у фіналі:

  • Оксана Домашич;
  • Поліна Дорошенко;
  • Оксана Драчковська;
  • Ольга Лісовська;
  • Грася Олійко;
  • Марія Плешакова;
  • Анастасія Хижняк;
  • Ольга Штонда.
1
«Анрі і машина 6-7» Ольга Штонда ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Перший сеанс із терапевтом» Поліна Дорошенко ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Летіс починає репетицію» Оксана Драчковська ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Місто» Ольга Лісовська. Ілюстрація з неопублікованої мовчазної книги «Вовча зграя про депресію» ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Анрі і машина 6-7» Ольга Штонда ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Перший сеанс із терапевтом» Поліна Дорошенко ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Білий кролик» Анастасія Хижняк ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Парасолька для Марусі» Грася Олійко ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
Ілюстрація Оксани Домашич ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Білий кролик» Анастасія Хижняк ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR
1
«Парасолька для Марусі» Грася Олійко ФОТО: BOLOGNA CHILDREN’S BOOK FAIR

Водночас серед претендентів є також ілюстратори з Росії: Костянтин Потапов, Марія Івашкіна, Евеліна Ді-Шепленд (мешкає у Великій Британії), Заліна Кішлова, Вікторія Самсонова, Анастасія Новожилова, Наталія Яшкіна (мешкає у Вірменії), Наталія Дем’яненко, Поліна Калашнікова, Анна Воронцова, Катерина Полторак (мешкає у Швейцарії).

«Болонський дитячий книжковий ярмарок прагне будувати мости між країнами та культурами, переслідуючи єдину важливу мету — сприяти якості дитячої ілюстрації та літератури, а також надавати простір для діалогу та обміну досвідом», — пишуть організатори конкурсу.

Українці на Болонській виставці ілюстраторів

У 2022 році дві українські художниці перемогли на конкурсі Болонської виставки ілюстраторів. Серед переможців були Поліна Дорошенко та Ганна Іваненко.

У 2023 році до участі у 57-мій Illustrators Exhibition на Болонському книжковому ярмарку журі відібрало 80 авторів, однією з яких стала українська ілюстраторка Юлія Тверітіна.

У лютому минулого року «Видавництво Старого Лева» потрапило у шортлист найкращих дитячих видавництв світу від Болонського книжкового ярмарку. Це вперше українці потрапили до короткого списку

Болонська виставка ілюстраторів — щорічний захід. перший такий відбувся у 1967 році. Мета конкурсу — показати найновіші тренди ілюстрації через нові імена художників. Виставка організовується в межах Ярмарку дитячої книжки у Болоньї (Італія), який є провідним ярмарком дитячих книжок у світі. Цьогоріч подія проходитиме з 8 по 11 квітня.

Юлія Кузьменко

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я