Бракує коштів: УКФ не може фінансувати проєкти повною мірою

0

Українському культурному фонду не вистачає коштів на фінансування культурно-мистецьких проєктів у 2023 році. Про це інституція УКФ повідомила на своєму сайті.

На початок квітня 2023 року Український культурний фонд має 7 млн гривень. Цих коштів вистачить тільки щоб профінансувати на 50% проєкт за інклюзивною програмою «Культура без бар’єрів». А виділення додаткового фінансування на проєкти у травні-червні не передбачено.

«Через це ми не можемо повноцінно розпочати підписання грантових угод із переможцями та поетапне фінансування культурно-мистецьких проєктів, які мають почати реалізовуватися у травні-червні 2023 року», – написали в Українському культурному фонді.

Мінкульт надіслав план виділення бюджетних коштів УКФ, згідно з яким «повноцінне фінансування проєктів за підтримки Фонду має розпочатися у липні 2023 року, стипендій – у жовтні 2023 року».

УКФ закликає Міністерство фінансів і Міністерство культури та інформаційної політики переглянути план виділення бюджетних коштів та розпочати фінансування проєктів, як це і було заплановано у Проєкті кошторису від початку травня.

Марина Крижня

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я