Цикл статей, присвячений джазовій музиці в Україні, вперше вийде англійською мовою

0

Український інститут у співпраці з Київською муніципальною академією музики імені Рейнгольда Глієра ініціював збірку статей про джазову музику в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє у Телеграмі.

«Мета цієї ініціативи — дати міжнародній спільноті глибоке уявлення про яскраву українську музичну сцену», — ідеться у повідомленні.

Збірка «Музика в Україні: гармонія та стійкість» складається з трьох тематичних блоків: «Українська музична індустрія під час війни», «Голоси українських музикантів: Рефлексії про війну», «Українська джазова сцена: Ретроспектива».

Матеріали для статей збиралися серед джазових кафедр музичних академій Києва та Харкова, музичних критиків, а також партнерів у Польщі, зокрема європейського джазового журналу JAZZ FORUM та фундації Jazzpopolsku.

Цикл статей, присвячений джазовій музиці в Україні, вперше опублікували англійською мовою за роки незалежності.

Як повідомляв Укрінформ, за словами т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, культура є одним з інструментів просування імперських наративів росії, тому сильні позиції в ЮНЕСКО були надзвичайно важливі для неї. Проте наразі Україна поступово витісняє росію.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я