Два роки війни: Київський симфонічний оркестр дасть концерти у Німеччині

0

Київський симфонічний оркестр (Kyiv Symphony Orchestra) з нагоди других роковин повномасштабного російського вторгнення дасть два концерти у Німеччині.

Про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Так, 23 лютого в місті Гера відбудеться світова прем’єра монументального «Українського триптиха» для сопрано, цимбал, електрогітари й оркестру авторства німецького композитора Клауса-Штеффена Манкопфа. На 24 лютого запланований концерт у місті Альтенбург.

«Український триптих», згідно з інформацією МКІП, був написаний спеціально для Kyiv Symphony Orchestra. Складається він із трьох частин: «Голодомор», «Єврейський цвинтар у Варшаві» та «Бомба Кубрика».

За словами автора, твір присвячений вільному українському народові.

«Символічна й потужна програма концертів пронизана співчуттям долі своїй Батьківщині та світлом надії, яке народжує ЗСУ, підтримка світу й, зокрема, Німеччини», — зауважили у відомстві.

Меценатом концерту в Альтенбурзі, за даними МКІП, є премʼєр-міністр Тюрингії Бодо Рамелов. Подія відбудеться за дружньої підтримки Державної канцелярії Тюрингії, центру допомоги українцям Ukrainehilfe e.V. і Євангелісько-лютеранської парафії міста.

Як повідомляв Укрінформ, торік Kyiv Symphony Orchestra разом із всесвітньо відомим піаністом Рудольфом Бухбіндером виступив на одному з найпрестижніших та найбільших оркестрових фестивалів — Графенеґґ у Австрії.

Фото з минулорічного концерту у Німеччині: Kyiv Symphony Orchestra / Фейсбук

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я