Financial Times внесла книжку Олександра Михеда в список очікуваних новинок 2024

0

Книжка Олександра Михеда «Позивний для Йова» потрапила в перелік книжок від видання Financial Times, на які варто звернути увагу у 2024 році. Про це йдеться на їхньому сайті.

Видання Financial Times опублікувало список найочікуваніших книжок у 2024 році. Теми варіюються від майбутнього, керованого штучним інтелектом, і скандалів у світі мистецтва до реалій війни та пропаганди.

Книжка вийде у червні 2024 року під назвою «The Language of War» у підрозділі Allan Lane британського видавництва Penguin Books. 

«Для мене велика честь бути частиною дивовижного кола авторів Allan Lane, яких я вважаю своїми вчителями в нонфікшн. Це можливість розповісти нашу історію, поділитися нашою любов’ю, пам’яттю, горем і гнівом, які зрозумілі різними мовами та кордонами. З вічною пам’яттю про загиблих і з глибокою вдячністю тим, хто щодня боронить Україну», — зазначив Олександр Михед у жовтні.   

Financial Times так описує книжку у своєму огляді: «Що відбувається, коли твій світ змінюється за одну ніч, коли ти прокидаєшся від звуку гелікоптера, коли розумієш, що єдиний твій вибір — дати відсіч, навіть якщо ніколи не тримав зброї у руках? Український письменник, який став військовослужбовцем, розповідає про вторгнення та боротьбу, у якій шукає слова, що описують нову воєнну реальність».  

Окрім книжки Михеда, в переліку нонфікшн є нові книжки авторів, які вже публікували свої раніші видання в українському перекладі, зокрема: «How to Win an Information War: The Propagandist Who Outwitted Hitler» Пітера Померанцева, «Woman, Life, Freedom» Маржан Сатрапі, «The Summer We Crossed Europe in the Rain: Lyrics for Stacey Kent» Кадзуо Ішіґуро, «Knife: Meditations After an Attempted Murder» Салмана Рушді та інші.    

Як повідомлялось раніше, у Великій Британії видадуть книжку «Позивний для Йова» Олександра Михеда

Як відомо, книжці «Позивний для Йова» присудили премію ім. Юрія Шевельова за найкращу українську есеїстику 2022.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я